Жителка на Благоевград сигнализира за сериозен инфраструктурен проблем на ул. Освобождение в

...
Жителка на Благоевград сигнализира за сериозен инфраструктурен проблем на ул. Освобождение в
Коментари Харесай

Пешеходци в Благоевград рискуват живота си заради липса на тротоари СНИМКИ

Жителка на Благоевград сигнализира за сериозен инфраструктурен проблем на ул. " Освобождение " в квартал Струмско. Ана Попстоянова показа във Facebook фотоси и в детайли изложение на обстановката, като моли за незабавни ограничения от страна на Община Благоевград и кмета Методи Байкушев.

Според Попстоянова, по ул. " Освобождение " има построени тротоари единствено в началната част, до църквата „ Св. Димитър “ в Старо Струмско. Останалата част на улицата, която се простира до моста на село Покровник, е без тротоар. Проблемът е изключително изострен, защото регионът е застроен с нови къщи, където живеят доста фамилии с деца и възрастни хора. За да стигнат до магазини, детски градини или други обекти, жителите са принудени да вървят по пътното платно, което е извънредно рисково.

" Сутрин сред 07:30 ч. и 08:30 ч., както и вечер сред 16:30 ч. и 18:30 ч. придвижването е доста натоварено, " написа Попстоянова. Още по-тревожно е, че откогато мостът на Покровник беше отворен за придвижване, тежкотоварни коли минават постоянно по улицата, тъй като това е по-пряк маршрут, изключително за строителните обекти в региона. Участъкът е прав, което разрешава на водачите да развиват високи скорости, създавайки действителна опасност за пешеходците.

" Моля, Община Благоевград и кмета Методи Байкушев да се срещнат с казуса и да се намерения за построяването на инфраструктурата, в частност тротоар, " приканва Попстоянова в обявата си.

Жената подчертава, че е от витално значение да се вземат ограничения преди да се стигне до случай.

" Много улици в Благоевград и кварталите чакат отчуждаване на парцели, създаване на настилки и тротоари, както и улично осветяване. Има десетки улици на които има издигнати жилищни здания преди 15 - 20 години, само че улична инфраструктура няма ", гласи коментар на Явор Хаджиев под обявата на Попстоянова.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР